FR | NL

VOOR ZO'N TARIEF GAAT IEDEREEN!

Cinevox Happenings 2017

In mei 2011 startte BNP Paribas Fortis met Cinevox, een project ter ondersteuning van de Belgische film. Jaarlijks organiseert Cinevox tijdens de BNP Paribas Fortis Film Days de Cinevox Happenings. Deze Happenings geven jou de kans om Belgische films in avant-première te ontdekken in aanwezigheid van de cast.


Dit jaar mogen we u twee heel verschillende films voorstellen:


Alleen Eline

Deze aangrijpende en heel menselijke film vertelt het verhaal van Eline (Line Pillet), een jonge psychotherapeute die samenwoont met haar beste vriend (Joren Seldeslaghs), een homo die de avontuurtjes opstapelt. Op een dag krijgt Eline Joy onder haar hoede, een meisje van zes dat een tragisch auto-ongeluk heeft overleefd. Ze heeft meteen door dat Lars (Yannick De Coster), de vader van Joy, de sleutel tot de genezing van het meisje in handen heeft. Na het ongeluk is hij veranderd in een mysterieuze, in zichzelf gekeerde man die alleen nog maar aan zijn werk denkt en zich langzaam afkeert van zijn dochtertje. Maar Eline is vastbesloten om Joy te helpen en zoekt toenadering tot Lars. Een relatie die schommelt tussen conflicten, humor en romantiek.
De Vlaamse regisseur Hugo Van Laere, net zestig, brengt ons een gevoelig verhaal met een vleugje intelligente humor. De film gaat over hoe broos het leven is, hoe sterk menselijke relaties kunnen zijn en hoe krachtig hoop is. Ozark Henry schreef de bezwerende muziek. Een parel van een Belgische film.

Na de avant-première van Cinevox zal de film in de zalen te zien zijn vanaf 27 september.


Laissez bronzer les cadavres

Als je dacht dat de film noir zijn beste tijd heeft gehad, dan bewijst ‘Laissez bronzer les cadavres’ het tegendeel! En het is een film geworden om u tegen te zeggen.
Waar speelt het verhaal zich af? Het zuiden van Frankrijk, aan de Middellandse Zee, een verzengende hitte … Een vervallen huisje is het toevluchtsoord van een artiest die op zoek gaat naar inspiratie. En het is precies deze paradijselijke, maar ook wonderlijke wereld die Rhino en zijn bende hebben uitgekozen om na een overval onder te duiken … Het mooie plaatje verandert al snel in een slagveld!
Dankzij het koppel Hélène Cattet en Bruno Forzani (voor wie het de derde langspeelfilm is die ze samen draaien) surft deze gitzwarte detective vlot tussen Tarantino en Sergio Leone. Geen gebrek aan citaten en visuele verwijzingen, compleet met flashbacks en overgecultiveerd geweld. Het witte konijn: Bernie Bonvoisin, leadzanger van de heavy metalband Trust, die sinds kort weer samen zijn en op dit ogenblik aan het toeren zijn. De film komt pas uit op 10 januari 2018. Dankzij de Cinevox Happenings heb jij de kans om deze lang voor het grote publiek te ontdekken!


Voor meer info, volg Cinevox op Facebook of via Cinevox.be

Programmatie


  • Dag
  • Film
  • Zaal
  • 25 september
  • Laissez bronzer les cadavres
  • Kinepolis Gent
  • 26 september
  • Alleen Eline
  • Kinepolis Antwerpen