FR | NL

VOOR ZO'N TARIEF GAAT IEDEREEN!

Cinevox Happening 2017

In mei 2011 startte BNP Paribas Fortis met Cinevox, een project ter ondersteuning van de Belgische film. Wat een gedurfde beslissing leek, bleek al na enkele maanden de moeite waard. Sindsdien blijft het project groeien. De tweetalige website Cinevox lokt maandelijks 50.000 bezoekers en op Facebook brengt Cinevox 25.000 cinemaliefhebbers samen.


Maandelijks heeft Cinevox een nieuw bioscoopjournaal klaarstaan dat getoond wordt op bijna alle bioscoopschermen in ons land. Dit biedt de bioscoopbezoekers een unieke kijk op de Belgische producties die momenteel worden afgewerkt.


Vanaf september 2011 organiseert Cinevox tijdens de BNP Paribas Fortis Film Days de Cinevox Happenings. Deze Happenings geven jou de kans om Belgische films in avant-première te ontdekken in aanwezigheid van de cast.


Zo kon je in 2013 als één van de eersten naar de film Marina van Stijn Coninx, het liefdesverhaal tussen muzikant Rocco Granata en zijn Helena, schitterend vertolkt door acteurs Matteo Simoni en Evelien Bosmans. Uiteindelijk lokte de film een half miljoen mensen naar de bioscoop.


Vorig jaar stond Everybody Happy op het programma, een film van Nic Balthazar. Net als in zijn eerder werk Ben X en Tot Altijd koos de regisseur hier weer een maatschappelijk thema.


De afgelopen jaren waren er ook heel wat Cinevox Happenings aan Franstalige kant met films als Dead Man Talking, Le Grimoire d’Arkandias, de coproductie Moonwalkers etc.


Wat je in 2017 van de Cinevox Happenings mag verwachten, dat verneem je vanaf 23 augustus!